Nedó Krisztina +36 30 528 9259

(Gyakorlati workshop várandósságuk 3. trimeszterében járó kismamáknak)

„Amerika szerte az egyik legszebb és legszentebb ilyen szertartás a Navaho indiánok Blessingway (Áldás adás/osztás) nevű rituáléja, amellyel a várandósságuk vége felé közeledő kismamákat ünnepelték és készítették fel a szülésre. Nem információkkal, nem tárgyi tudással tömték tele a várandós anya fejét, hanem egy női körben, női energiákkal körbeölelve, női történetek által tanítva, „anyai” szeretettel, érintéssel, öleléssel támogatva erősítgették testét, szívét, lelkét.”
Hoppál Bori

A kép Zágoni Bettina tulajdona.

Mi az a Blessingway?

A Blessingway, másnéven Szülésre Bocsátó Ünnep vagy Szülésáldó Ünnep egy ősi, navaho indián szertartásból ered, mai, modern formában.

Egy gyermek érkezése mindig változást hoz magával a szülők életébe, függetlenül attól, hogy az első gyermek érkezik-e a családba. Az addigi életük átalakul, új készségeket kell kialakítani, új kihívásokra kell reagálni. Ez a változás, a környezete mellett, leginkább a kismamát érinti, hiszen az ő testében indul útnak, ő az, aki legelőször érzékeli a jelenlétét és ő az, aki világra hozza majd a gyermeket.

Erre a változásra fizikai síkon, a babagondozáshoz szükséges tárgyak beszerzése, körülmények megteremtése mellett, akarva-akaratlanul belülről, lélekben is készülünk, hiszen tudjuk, hogy új korszak kezdődik számunkra.

A Blessingway-en, avagy Szülésáldó Ünnepen a lelki felkészülésnek adunk teret, szeretetteljes, elfogadó női körben, női energiák között, ami segít, hogy a leendő anya merje elengedni a régit és fogadni az újat, vagyis merjen majd az új minőségbe lépni.

Csoportos ünnep

Ezen az ünnepen több kismama van jelen. Előnye, hogy egy időben, azonos élethelyzetben vannak az „úton”, ami erőt és hitet ad ahhoz, hogy azt az utat ők is képesek bejárni és elébe nézni az új kihívásnak.

Részvételi díj: 20 000 Ft.

(A csoportos ünnepek időpontjait megtalálod a Levendula Gyógyközpont Facebook oldalán vagy  érdeklődj a tervezett időpontokról elérhetőségeim valamelyikén.)

Egyéni ünnep

Ezen az alkalmon Te vagy az egyedüli ünnepelt kismama, így ez egy személyre szóló, egyedi alkalom, a Te igényeid szerint, az általad meghívott vendégekkel.

(Az ünnep díja az eltérő igények miatt változó lehet, így erről egyeztetés szükséges.)

Az esemény mindkét esetben általában 3-3,5 óra hosszú.

Szeretettel várom jelentkezésed akár egyéni, akár csoportos ünnepen szeretnél részt venni.

Ilyen volt az ünnep élménye számukra:

„Mit is adott számomra a szülésre bocsátó ünnepem? Az enyém volt, rólam szólt. Erőt, hitet, védelmet hozott számomra. Azt az érzést, hogy nem vagyok egyedül és ez szülőszobán is kitartott, hogy velem voltak a nőtársaim, támogattak. Figyelmet, ami rám irányult, kényeztetést, amikor már tehernek éreztem magamban, egyedül az állapotom. Biztonságérzetet hozott, bizonyosságot, tudatosságot. Egy lezárását a várandósságomnak, egy számomra rendkívül nehéz 9 hónapnak. Az ünnepen senki nem tett fel felesleges, szokás szerinti kérdéseket, nem kellett kényelmetlen beszélgetésekbe kezdenem, azt kaptam amire szükségem volt akkor. Örök Hála”
Boros Réka, Shiatsugyógyász, dúla

„Ha tehettem volna, magam szervezem meg a saját Blessingwayem (aki jól ismer, annak ez nem meglepő😊), de tudtam, hogy hátra kell lépnem.  Ez most máshogy szól rólam. Így hát felkértem azt a barátomat és dúlatársamat, akiről tudtam, szívét-lelkét beleteszi majd. Így is lett. Krisztina csodálatos ceremóniát szervezett nekem.”
Zágoni Bettina, perinatális tanácsadó, felnőtt, kismama és babamama jógaoktató, dúla