Pesti-Schuchardt Adrienn: 0620/461-4761

A TRX egy mozaik szó, jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés (Totalbody Resistance Exercise). Lényege, hogy a tested és az izmaid a mindennapi élet kihívásaira készíti fel, olyan gyakorlatokat, mozdulatokat alkalmazunk az edzések során, amelyeket a mindennapi életünkben is végzünk, ilyen például az emelés vagy guggolás.

Nem az izomépítés a lényeg, hanem a kiegyensúlyozott, stabil és terhelhető teljes izomzat. A módszer a test természetes képességeit erősíti és emeli.

A funkcionális tréning másik alapvető sajátossága, hogy középpontba helyezi az úgynevezett „core” izmok fejlesztését (az ágyéki gerincszakasz körül lévő izomhurok), mely izomcsoport a tested erőközpontja és gerinced stabilizálásában is alapvető fontosságú.

A funkcionális tréning eredete

Eredetileg a rehabilitációban használták gyógytornászok, terapeuták sportsérülésből származó műtétek utáni betegeknél. A módszer lényege, hogy az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integrálva erősítik. Ezért „integrált tréning”-ről is beszélhetünk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban megmozgatják,  ezáltal teljesítmény javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban” működhetnek.

Kutatások bizonyítják a módszer sikerét

Mit várhatsz tőle?

A funkcionális tréning esztétikailag is átformálja a tested, harmonikusan kidolgozott izomzatot eredményez és jobb izom-egyensúlyt, fejleszti az állóképességed és a stabilitásod.

A TRX-szel végtelen számú gyakorlatot tudsz végezni és az egész tested meg tudod mozgatni vele. A TRX-es edzésnél a saját tested használod ellenállásként és az intenzitást is te határozod meg, így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és egy modell is.

Használd a tested a gépek helyett!