Szilágyi Zsuzsanna: +36 70 434 8381

Izgalmas nyelvtanulási kaland, életkornak megfelelő tematikával, kis létszámú csoportokban, játékos, kreatív feladatokkal, sikerélményekkel.

Tudjuk, hogy a gyermekek még könnyen és gyorsan befogadják az új ismereteket, ezért játszva tanulunk. A foglalkozásokon alkalmazott főbb módszereink: mozgásos játékok, dalok, mondókák, szerepjátékok, egyéb manuális tevékenységek. A nyelv zenéjének és hangjainak játékos utánzása egy időben fejleszti a gyermek önbizalmát, mozgás-koordinációját, valamint nyelv-  és zenei készségét.

0-3 és 3-6 éves korosztály: Ez egy speciális német nyelvoktatási módszer kisgyermekeknek már 1 éves kortól! Zenés, mozgásos, játékos német, ami az anyanyelv elsajátítás módszerét követi, 3-8 fős csoportok vannak, anyukák, apukák is részt vesznek a kicsivel az órán.
Várom azokat a kisbabájukkal otthon lévő anyukákat / apukákat, akik ez idő alatt szeretnék a nyelvtudásukat is fejleszteni, vagy csak szeretnének kimozdulni egy kicsit otthonról gyermekükkel úgy, hogy magukra is jusson egy kis hasznos idő.A foglalkozás során játékosan tanuljuk a nyelvet, de a gyermek mégis a szülői biztonságot is élvezheti. Ez által még közelebb kerülhet a nyelv megszeretéséhez, hisz ebben a korban még oly fogékonyak 🙂

6-9 éves korosztály: Sajnos az általános iskolai nyelvtanítás a legritkább esetben sikeres. A gyerekek nagy része még több éves tanulás után sem képesek megszólalni vagy megérteni a hallott vagy leírt szöveget. Sok különböző tényező tehet erről, felelőssé tehetők a magas csoportlétszámok, a merev tantervek, és az anyanyelvi környezetben történő nyelvgyakorlás hiánya, de a lényeg ugyanaz: hiábavalóan, eredmény nélkül gyötörjük gyerekeinket.

A tanuláshoz való hozzáállás alapjait a gyerekkorban kell keresni. Aki számára ekkor sikert jelentett a tanulás, az később is szívesebben ül majd le a könyvhöz, aki viszont rossz tanuló volt, annak később sem jelent örömet. Ez pedig komoly probléma, hiszen egyre többet kell tanulniuk, nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk, a szüleiknek is.
Önbizalomfejlesztés, nyelv megszeretése.
Mivel a német fontos, hasznos és népszerű nyelv, sokat segíthet a nyelvtanulás megkedveltetésében.
De a legfontosabb cél talán nem is ez, hanem az, hogy a Te gyermekednek is megmutassuk, hogy neki is van nyelvérzéke, ő is el tud sajátítani egy idegen nyelvet, és hogy ehhez nem kell unalmas órákat tölteni a könyv fölött. A nyelvtanulás jó szórakozás!

Amit szeretnék átadni a tanulóknak:
 – megszeressék a nyelvtanulást
 – kiejtésük tökéletes legyen
 – tudjanak alapszinten kommunikálni életszerű szituációkban
  – felkészüljenek a szisztematikus nyelvtanulásra
  – megismerkedünk a német ABC-vel
  – ismerkedünk a főnevek nemével és a különböző névelőkkel,
  – megtanuljuk, hogy hogyan kell köszönni, bemutatkozni, és hogy hogyan indíthatunk el társalgást,
  – beszélgetünk a minket körülvevő emberekről, tárgyakról, környezetünkről,
  – számolni, színezni és közlekedni fogunk
  – beszélünk magunkról, kedvenc elfoglaltságainkról, sportokról, hobbiról
  – megtanuljuk, hogy hogyan épül fel a német mondat, hogyan kell kérni, kérdezni és utasítani, és hogy hogyan beszélünk a dolgok tulajdonságairól,
  – beszélgetünk a testrészeinkről, a ruházatunkról, ételeinkről és italainkról,
  – megtanulunk tájékozódni az időben, azaz ismerkedünk az órával, a napokkal, a hónapokkal és az évszakokkal

Szóval, megtanulunk mindent, ami ahhoz kell, hogy ti alapszinten képesek legyetek beszélgetni.

Kiknek ajánlom?

Olyan általános iskolás gyerekek számára állítottam össze, akik ugyan már tanulnak németül, de nem szeretik, sőt utálják, tanulási problémájuk, tanár avagy iskolaváltás miatt, vagy betegség miatt lemaradtak a tanulásban, és hiányosságaikat szeretnék pótolni. A tanfolyam használható önálló tanulásként, vagy az iskolai nyelvtanulás előkészítéseként, kiegészítéseként. Szintén hatékony eszköz lehet azoknak a gyerekeknek, akik még nem tanultak németül, de szeretnének vagy azoknak, akik most kezdik a nyelvet.

Felnőtt csoportos óra:
Erre az órára olyan lelkes minimum B1-es szinten lévő személyeket várok, akik szeretnék szóbeli kommunikációjukat fejleszteni / szinten tartani. Egymást segítve, javítja, egymástól tanulva esik majd szó aktuál politikáról, képet is elemzünk majd, filmet / könyvet beszélünk át, közélet, szórakozás, kultúra, színház, sport….bármiről, amit csak szeretnétek 🙂

Magánóra: Kétségkívül ez az egyik leghatékonyabb megoldás a nyelvtanulásra, hiszen ebben az esetben lehetőség van arra, hogy pontosan tudásszinthez mérten szabjam a tanultakat.