Morgan Mercédesz 0630/310-6020

Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító, nőies mozgásforma latin tánc alapokkal. Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Csak olyan mozdulatokkal dolgozunk, ami a babáknak és az anyukáknak is kellemes, így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal, és kiváló erősítő hatással el lehet végezni. A Maminbabát gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó is ajánlja kisbabás és várandós anyukáknak is!

Kiváló alakformálás szórakozva

A babák végig az anyukán vannak a hordozóban. Nem vesszük le őket, nem súlyzózunk velük, hiszen kár lenne felébreszteni az édesdeden alvó gyerekeket. A baba súlya éppen annyira terheli az anyukát, hogy a mozgás még hatásosabb legyen. Minden izmot alaposan megdolgoztatunk, mégsem egy fárasztó, katonás edzésként éljük meg, hiszen „csak” táncolunk. Kiválóan feszesíti a comb és farizmokat, karcsúsítja a derekat és csípőt, erősíti a hát izmait, formálja a kart és a mellet. Javítja a terhesség során romló mozgáskoordinációt és szebb, nőiesebb tartást eredményez. A Maminbaba segít megelőzni és kezelni a szülés utáni depressziót, megoldást nyújt a kikapcsolódásra, alakformálásra, hangulatjavításra, testedzésre a babáért való aggódás nélkül, hiszen őt sem kell közben másra bízni. A Maminbaba órákon senki sem terheli túl magát, hiszen először minden anyuka arra koncentrál, hogy kövesse a lépéseket. Nagyon hamar belerázódnak a koreográfiába, és ekkor már saját erőnlétükhöz mérten mindenki maga növeli a mozgás intenzitását. Egyre jobban belevisszük a latinos csípőmozgást, aminek persze minden porcikánkban érezzük a hatását. Senkit nem „hajtunk”, mindenki a saját teste igényei és jelzései alapján mozog.

Hatása a babákra

A babák is nagyon jól érzik magukat a Maminbaba órák alatt. Édesanyjuk közelsége, a latinos dallamok és a ringatózó mozgás nyugtatóan hat rájuk, hatására ellazulnak, gyakran elalszanak. Ez a mozgásforma javítja a babák mozgáskoordinációját, mozgáskészségét, fejleszti a ritmusérzéküket. A hintázó, forgó, ringató, billegő mozgások stimulálják az egyensúlyi-kisagyi rendszerüket, ezáltal segít megelőzni bizonyos tanulási zavarokat (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) és egyéb gyermekkori fejlődési problémákat (pl.: hiperaktivitás, motoros fejlődés zavarai, figyelemzavar, érzelmi zavarok, kötődési zavar). A régóta hozzánk járó babák már felismerik a számokat, és nagyon aranyosan ütemre mozognak, integetnek, szemmel láthatóan élvezik a Maminbaba órát.

Praktikus tudnivalók

A Maminbabát a gyermekágyi időszakot követően, hat héttel szülés után lehet elkezdeni, orvosi beleegyezéssel. Császáros szülés esetén érdemes 10-12 hetet várni, hogy a hasi seb ne okozzon kellemetlenséget a baba hordozása közben. Sportos, kényelmes váltóruha és sportcipő szükséges hozzá, és a babát sem kell túlöltöztetni, hiszen a tánc közben egymást melegítik az anyukával. Fontos, hogy jól kialakított, széles terpeszt biztosító hordozót használjunk és megfelelően legyen az anyukára kötve a babája.
 Az órára hordozóeszközt ingyenesen biztosítunk, emiatt előzetes bejelentkezés szükséges Morgan Mercédesznél a +36-30-310-6020 számon. További részletek itt: www.maminbaba.huhttps://www.facebook.com/Maminbaba/https://www.facebook.com/MaminbabaMerci/