Gyulai Andrea     +36 30 492 9380

Mi az a LoveYourBelly – hasizom fejlesztő- és regeneráló tréning?
A LoveYourBelly – hasizom fejlesztő- és regeneráló tréning egy olyan speciális kutatással alátámasztott, klinikailag igazolt módszer, amely kifejezetten a RECTUS DIASTASIS (szétnyílt egyenes hasizom) regenerálására hivatott.
A szétnyílt hasizom nem csak nagyon rosszul hangzik, de azon felül, hogy esztétikai problémát jelent, nagyon sok esetben, kezeletlen állapotban, komoly egészségügyi következményei is lehetnek! Szerencsére a legtöbbször könnyen orvosolható műtéti beavatkozás nélkül.

Kit érinthet a szétnyílt hasizom problémája?
– Elsősorban a már szült nők
– Genetikailag gyenge kötőszövettel rendelkezők
– Bármilyen hasi műtéten átesett személyek
– Helytelen intenzív edzést végzők
– Rossz testtartással rendelkezők– Nehéz súlyokkal dolgozók
– Extrém fizikai terhelés alatt állók
– Elhízott személyek

Milyen problémákat okozhat a szétnyílt hasizom?
– Esztétikai problémák: szemmel láthatóan megnagyobbodott, megereszkedett has
– Derék- és hátfájdalmak
– Vizelettartási problémák (inkontinencia), gátizmok tónusa, teherbírása csökken
– Csípő, térd, boka problémák (a rossz, egyenetlen terhelés miatt)
– Köldöksérv, gerincsérv, a gerinc egyéb degeneratív elváltozásai jöhetnek létre

Mikor érdemes jelentkezned a tanfolyamra?– Ha már szültél és szeretnéd tudni, hogy milyen állapotban van a hasad
– Ha tervezel kisbabát, esetleg épp a szíved alatt hordod(akár 35%-kal csökkentheti a preventív torna a szétnyílás kialakulásának kockázatát, mértékét)
– Ha biztos vagy benne, hogy valami gond van a pociddal (napjainkban minden második édesanyát érint), de nem tudod mi tévő legyél
– Ha hiába szültél több hónapja még mindig “terheshasad” van, vagy hiába edzel szorgalmasan, nem akar lemenni a pocid
– Ha nem vagy benne biztos, hogy szétnyílt a hasizmod, de nem szeretnél kockáztatni azzal, hogy nem megfelelően sportolsz, 
– Ha fáj a derekad, hátad, esetleg térded, bokád; érzed, látod, hogy hanyag a testtartásod
– Ha köldök- , hasfali- , rekesz-, gerinc- vagy lágyéksérved van, esetleg gátizom problémákkal küzdesz és szeretnéd a LYB-t kiegészítő terápiaként alkalmazni

Miből áll a tréning?
A tanfolyamra egyszer kell jönni, ahol minden résztvevőnek megvizsgálom a hasát, és a sérülés mértéke alapján kategorizálom. A 2-3 órás tanfolyamon megbeszéljük a hasizom szerepeit, felépítését, lehetséges sérüléseit és ennek okait. A résztvevők a tanfolyamon megtanulják, hogy a saját hasi sérülésükhöz képest milyen gyakorlatokat szabad és milyeneket tilos végezniük, ill. hogyan tudják visszaszerezni és megtartani a has- és hátizom erejét. A rectus diastasis egy állapot, amivel meg kell tanulni együtt élni a nap minden percében. A résztvevők megtanulják, hogy a mindennapi rutin tevékenységek pl. porszívózás, gyermek felemelése közben mikre kell mindenképpen odafigyelni.

A tanfolyamot követően mindenki személyre szabott anyagot kap e-mailben, ami segíti a résztvevőket az oktatást követő otthoni torna helyes végzésében. Heti 3x-4x 30 perc torna (5 perc bemelegítés, 20 perc torna, 5 perc nyújtás) már elegendő a látványos eredmény eléréséhez. 
A gyakorló torna babával együtt is könnyen végezhető otthon, de ha úgy könnyebben megy, akkor lehetőség van rá a Gyógyközpontban is!

Természetesen pici babádat magaddal hozhatod a tanfolyamra!