Kata vagyok és 27 éve sportolok. Gyermekkoromban kezdtem karatézni, és egészen az előző évig ez a sport kísérte végig az életemet. Folyamatosan versenyeztem, majd felnőttként elvégeztem a TFTI sportedzői képzését, és edzéseket tartottam gyerekeknek, szülőknek egyaránt.

Hozzávetőlegesen egy éve napi szinten abbahagytam a karatét, mert szerettem volna más sportot is kipróbálni. Ekkor mentem le egy funkcionális edzőterembe, és határoztam el, hogy egy teljesen más irányból figyelem és tanulom újra a testemet, így kerültem a személyi edző képzésre. A képzésen sok hasznos anatómiai, élettani és edzéselméleti módszert sajátítottam el.

Dr. Nemesné Kurucz Katalin

Edzéseim:

Teljes test edzés (funkcionális edzés)

A kis létszámú csoportos edzések alatt a teljes test megmozgatása a cél. A funkcionális edzések gyakorlatainak nagy része természetes mozdulatsorokon alapulnak, olyanokon, amelyeket a hétköznapi életben is használunk. Mivel az edzésen a testet teljes egészként kezeljük, nem pedig külön izomcsoportokra fókuszálva, így az összetett gyakorlatokkal mindig több izomcsoportot dolgoztatunk meg, ezáltal szépen formálva az egész testünket, és javítva a kondicionális képességünket is. A hagyományos alakformáló, erősítő edzésekkel ellentétben a funkcionális edzés komolyan igénybe veszi a keringési rendszert is, így az állóképességünkre is hatással van.

A legfontosabb az egészség megőrzése, az ízületek védelme és a jó közérzet kialakítása.