A masszázs nagyon jó élénkítő, frissítő hatással van szervezetünkre mind fizikai, mind szellemi kimerültség esetén. Céljai közé tartozik az izomfájdalmak megszüntetése, elsősorban a nyak, hát, váll, derékfájások esetén, a relaxáció segítségével. Oldjuk az izomcsomókat, letapadásokat, így hatékonyan csillapíthatjuk a fájdalmat, ellazulnak a görcsös, feszült izmok, Speciális fogásaival az izmokat átdolgozzuk, ezáltal csökken a fájdalom, a test felfrissül, és a közérzetünk javul.

 Masszőreink elérhetőségei:

Dudás Veronika (Svéd és nyirokmasszőr): +36 70 366 4125

Bővebben: klikk ide

Elérhető:

  • Hétfő: 8-14
  • Kedd: 8-14
  • Szerda: 15-20
  • Csütörtök: 8-20
  • péntek: 8-14

Bodor Gáborné, Judit (Svéd- és gyógymasszőr): 06 30/251-9657

Bővebben: klikk ide

Elérhető:

  • Hétfő: 13-18:30
  • Szerda: 9-16
  • Csütörtök 15-18

Cselőtei Orsolya (Svéd- és gyógymasszőr): még nem dolgozik

Bővebben: klikk ide

Elérhető:

  • Telefonos megbeszélés alapján

Svéd masszázs:

 legelterjedtebb nyugati masszázsfajta.

A svéd masszázs öt alapfogást alkalmaz: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció. A modern masszázs ezt még kiegészíti a kirázás és kimozgatás műveletével.

Célja, hogy a bőralatti szövetek, különösen az izomzat állapotát helyileg, illetve a távolhatás révén az egész szervezet működését előnyösen befolyásoljuk.

Csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. (frissítő, kondicionáló, relaxáló, stresszoldó)


Nyirokmasszázs:

A nyiroködéma azt jelenti, hogy a nyirokfolyadék megreked egy adott területen, mivel továbbhaladását a nyirokerek- illetve csomók különböző elváltozásai akadályozzák. A kezelés célja tehát a nyirokfolyadék visszaszállítása a nagy nyirokereken keresztül a keringési rendszerbe. Ezt a célt szolgálja a manuális lymphdrainage, vagyis a kézzel végzett nyirokelvezetés, mely speciális fogásrendszerre épülő kezelési eljárás. A kézi nyirokdrenázst kizárólag speciálisan képzett terapeuta végezheti. A nyirokdrenázs nem egyenlő a hagyományos masszázsokkal, technikája, célja és elve azoktól teljesen különbözik.

A különböző masszázsok nem alkalmasak a nyirokfolyadék elvezetésére, sőt, a betegség súlyosbodását eredményezhetik!

A krónikus nyiroködéma egyetlen hatásos kezelési módja a KOMPLEX ÖDÉMAMENTESÍTŐ FIZIOTERÁPIA. (komplex: Manuális nyirokdrenázs, Kompressziós terápia, Gyógytorna, bőrápolás, orvosi gyógyharisnya.)