Gyulai Andrea     +36 30 492 9380

Az alakformáló baba-mama tornán azok az izomcsoportok kerülnek középpontba, amelyeket a mindennapos teendők során sokat használunk: ezek az izmok felelősek a tested harmonikus és fájdalommentes működéséért. Így az órák után sokkal könnyebben veheted majd az anyasággal járó fizikai kihívásokat, legyen az a baba emelgetése, a földön kúszás-mászás, a szoptatás vagy a hordozás.


Kinek ajánljuk?
Alakformáló baba-mama óráinkra várunk mindenkit, aki szeretné formába hozni magát, szeretne egy kicsit mozogni, közösségben lenni, erősödni. 
A szülést követően általában természetes szülés esetén 6 héttel, császáros szülést követően 10-12 héttel lehet elkezdeni a tornát, miután az orvos a kontrollon is áldását adja rá! Innentől, ha szeretnéd, természetesen kisbabádat is magaddal hozhatod a foglalkozásokra! Remek együtt töltött idő lehet ez mind a kettőtöknek!
Bár a foglalkozás nevéből arra lehet következtetni, hogy babákat és anyukákat várunk, természetesen lehet jönni baba nélkül is.

Mire számíthatsz az alakformáló baba-mama órán?
Nagyon sok mosolyra és egy szuper együtt töltött órára! 🙂 
A tornán alkalmazkodunk a résztvevők igényeihez, hiszen nem egyforma az edzettségi szintünk, így amelyik gyakorlatnál csak lehetséges, lesz könnyebb és nehezebb verzió is, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Kb. 10 perc bemelegítést követően 30-40 perc “munka” következik, majd kb. 10 perc lazítás, nyújtás zárja az órát.
Nagy figyelmet fordítunk a core izmok erősítésére: a hasizom regenerálására, a hátizmok erősítésére, hogy a babák ringatása, kézben tartása ne okozzon gondot, ne kelljen derékfájdalommal küzdeni. És persze a klasszikus női problémás területeket sem hanyagoljuk el, fogunk edzeni lábra, popsira is. 
Alapvetően saját testsúlyos edzések lesznek, esetleg kiegészítve gumiszalaggal, 1-1 kisebb kézi súllyal, vagy labdával – alkalmazkodva a létszámhoz és a résztvevő gyermekekhez.

Nem a kicsikkel tornázunk (hacsak nem használod viccesen súlynak épp). Persze lesznek gyakorlatok, amikbe be lehet vonni őket (megcsiklandozni, neki dobni a labdát, felemelni stb.), de javarészt ők életkoruknak megfelelően azt csinálnak amit szeretnének (alszanak, labdáznak, játszanak vagy velünk tornáznak).

Milyen óra az Alakformáló Baba-mama óra?
A Baba-mama alakformáló óra egy zsírégető és egy erősítő óra kombinációja. Egyrészt az izmok erősítésére fókuszálunk (de nem fogjuk kigyúrni magunkat, nem az a cél, hogy testépítő anyukák legyünk), másrészt az órán vannak dinamikusabb elemek, hogy az állóképességünk is növekedjen.
Nem kell megijedni, az edzésre jöhetnek teljesen kezdők is, minden lépésnek van nem ugrálós verziója, így az is bírni fogja, aki régen sportolt utoljára! És nyugodtan látogathatja az is az órát, akinek már van némi sport múltja: a feladatok java része végezhető könnyített és nehezített verzióban is.

Mi lesz, ha elalszik a gyerekem, vagy éhes, tisztába kell tenni stb.?
Ezek teljesen természetes dolgok! Az órán bármikor tisztába teheted a picit, megetetheted, szoptathatod, tarthatsz szünetet, hogy megpuszilgasd, érezze a figyelmed, a jelenléted!

Mit hozz magaddal az órára?
Kényelmes ruhát, amiben könnyen tudsz mozogni, egy törülközőt és vizet magadnak. Babádnak kisplédet, játékot, nasit, bármit, amit amúgy is magatokkal vinnél neki.